Fab lab

Fabkids 16/17, revisió i plantejaments

S'acosta el final de la temporada 16-17 de fabkids al fablab de Terrassa, i toca començar a pensar en revisar com ha anat i a plantejar el curs vinent. 

Aquest curs ens hem ocupat de dos grups, posant la frontera en els 10 anys per dividir el grup. Bàsicament dividint segons capacitats lògiques ja que ens ha anat bé partir de diferents activitats i a diferents ritmes. 
Et factum est Mendelmax 2.0

Ja setembre, després d'un estiu, complint fil per randa  els meus propòsits, torno a casa amb un nou artefacte... La construcció durant l'estiu d'una impressora 3d MendelMax 2.0, ha estat un procés francament gratificant que et propulsa cap a un nou paradigma que de segur esdevindrà un avenç quan s'estengui el seu ús.


Primers passos makers

Acabar el curs amb la suggerent escola
d'estiu tractant com viure bé i deixant les màquines carburant per situar plantejaments de cara al proper curs. 

Ara descans a l'Escala... Passejos amb bici cap a la platja,  excursions pel Montgrí, cervesa a prop del mar, gastar la bateria de l'ebook, dormir, per fi dormir, amb les finestres obertes... 


Futurs fabricats a casa

Recientemente en Communia estamos dándole vueltas al modelo productivo, el peso de la producción distribuida ha ganado un lugar central en nuestro discurso. Con las preparaciones de las ponencias en Ecuador, en la UOC, y en el centro social que habitamos (Ateneu candela), nos hemos dado tiempo para leer, estudiar y comprender textos (tener Synusia al lado también lo pone fácil). También estamos identificando cuáles son los bienes comunes de los que participamos, cuáles son los que nos aprovechamos, cuáles son los que faltan para facilitar la autonomía en los otros regímenes de propiedad.


Laboratoris emergents lligats a centres socials?

El contexto no acompaña mucho para innovar al margen de la economía sumergida y se hace difícil poder imaginar espacios de emancipación enmarcados en dispositivos como los centros sociales. Pero la decadencia que implanta la manera como están funcionando los mercados y sus organismos (estados, y diferentes gobiernos), no puede ser un impedimento para imaginar espacios de participación, igualdad, democracia y libertad, que puedan ofrecer retribución y renta.


Subscribe to Fab lab Subscribe to Fab lab