Sobre sobirania tecnològica , sessió de l'Escola SomConnexió

Vam estar a l'escola de Som Connexió parlant sobre sobirania tecnològica. Juntament amb Decidim, Coopdevs i SomNúvol. Un bon debat que comprenia moltes escales i moltes perspectives, però que va tenir prou afluència i va permetre tractar el tema enfocant alguns reptes.


Cursos postpandèmia d'alfabetització digital i competències digitals bàsiques en la societat del coneixement a l'escola Agustí Bartra

Alguns/es ens pregunteu que hem estat fent últimament i viem que no compartim coses al blog. Des de fa mooolt de temps... doncs és veritat 😅, si bé en el curs 20-21 (el curs posterior a l'esclat de la pandèmia) vam patir força per reflotar la cooperativa amb una facturació de mínims, aquest curs 21-22 en l'etapa postpandèmia hem estat molt embolicats en diversos projectes... inclús algunes persones han deixat de treballar a la cooperativa i d'altres s'han incorporat...


Launching Tiny news (ttrss aggregator client)

Despite industry tends to bury rss or atom, feeds as blogs are not dead. Something similar can be found with podcasts; when industry and its inertia force centralization and provide dedicated and proprietary protocols. But is difficult to kill the free federation of media content. So now they step back and industry is providing a lot of (cloud based) podcast clients, to make catalogues grow and start another round of attacks.


Enlaces desde matrix

Hace dos años ya propusimos una forma de alimentar un repositorio con enlaces desde telegram , el módulo para drupal era planteado de una forma extensible: Podía ampliarse para recolectar no solo enlaces, sino cualquier "entidad" que albergue un mensaje de Telegram, en buena parte gracias a la excelente librería de php-telegram.


Guia sobre les eines online durant el confinament

Lindsay Oliver de la EFF , ha fet un recull sobre les eines que podem utilitzar per treballar, estudiar o simplement comunicar-se. En aquest post les repassem i ampliem l'oferta...

Durant el confinament la tendència és que la gent busqui programari que els permeti la connexió i la productivitat: videoconferència, missatgeria, plataformes de salut, plataformes d'educació, comunicació amb l'administració... Farem un anàlisi pel que fa a la seguretat i la privacitat.


4 punts a tenir en compte sobre l'emergència pel COVID-19 i els drets digitals

El COVID-19 ha impactat molts dels nostres drets digitals, ara més que mai hem de procurar que la tecnologia suporti la llibertat, justícia, i innovació de forma universal. Mentre la societat lluita per protegir la salut pública, hem de tenir cura com les decisions governamentals o privades poden impactar els nostres drets digitals.


Missatgeria privada i privativa a centres públics

Si de fa un temps l'anàlisi de la relació entre tecnologia i educació vé de la pràctica professional. Des d'inicis de curs que puc analitzar-la com a pare, i com a part activa a l'AFA. I no em sorprèn trobar-me (com a tot arreu en aquesta societat) de nou amb punts de conflicte entre sector privat, públic i comunitari.


Qtcreator o Kdevelop en lugar de IDE Arduino

Sin querer menospreciar el trabajo hecho por los desarrolladores de la IDE de Arduino, ha llegado a un punto en que aprecio cierta ayuda(por ejemplo resaltado de sintaxis, autocompletar, monitoraje del puerto serie por otros programas...) cuando edito o construyo un proyecto de arduino o esp8266.
Después de pasar por platformio, geany, e instalar otras IDE's (no hay muchas), he decidido ir a lo que más uso: vim, qtcreator o kate (kdevelop),  y ver que formas tengo para poder editar proyectos de arduino.


Subscribe to