pingbacks

Linkback module tagged alpha

The Linkback module(background information) for Drupal 8 has been tagged alpha today!  here a good intro about it written by HongPong. We've done a lot of work to get there!

Note for alpha1 release:

We are proud to bring you the first alpha release of Linkback, an interesting suite of modules which can help integrate your website with the wider internet. Linkback provides the backend functionality to save both outgoing and incoming pings and webmentions involving remote sites.

This first release focuses on a robust, spam resistant and fault tolerant approach to processing and storing Linkbacks as Drupal entities, which provides a standardized and efficient storage structure that can be easily queried and extended. (Anyone interested in improving the theming is invited to file an issue or share code with us :) More information about the functions in the Linkback suite is in Developer.md and the Readme.md files inside each child module.


Recuperando webmentions

Finalmente he decidido dar un paso atrás cuanto a la utilización de gnusocial como motor de comentarios, creo que en el caso del planet de communia y su entorno añadía complejidad para poder crear comentarios de forma rápida.

Pero la voluntad que planet.communia.org siga siendo un nodo dentro de la blogosfera, entendiendo esta como red distribuida, continúa. Y para hacer posible que haya una interacción des del espacio soberano de cada uno de sus autores, he vuelto a darle vueltas a las webmentions


Manual de Linkback per drupal 8

¡¡Aquesta entrada té un contingut amb llenguatge tècnic, sobre com instal·lar i desenvolupar un blog federable-federat dins la blogosfera!!

Instal·lació i configuració

Avís: el mòdul linkback està en desenvolupament, i tot i que hi ha una versió en dev, que sigui en dev significa que to el que explico a continuació és susceptible a canvis.

Descarrega el módul de linkbacks i activa linkback_pingback i linkback webmention. El mòdul linkback s'activarà com a dependència. Com que té dependències d'algunes llibreries via composer, s'haurà de modificar el composer.json de l'arrel, això s'haurà de fer cada cop que s'actualitzi el core:

  • Activar el repo de github per la lib de microformats/test , dependència de mf2:

    • composer config repositories.1 vcs https://github.com/microformats/tests
  • Activar la llibreria de mf2:

    • composer require mf2/mf2:dev-master
  • Activar el client de webmention :


Nou Planet, ara més social

    Les tàctiques d'interacció comunitàries majoritàries actuals, sovint passen per l'ús dels centres que emmagatzemen la informació, justificant-se en el fet d'augmentar la visibilitat i en el és on hi ha la gent. L'aproximació de la interacció des del punt de vista del markèting, com si internet fos una televisió, ens empobreix, i la limitació dels mitjans que s'utilitzen per comunicar té implícita una interacció isolada i unes restriccions, per no parlar de perills majors o de tràfic de dades. Amb el seu ús ens estem corresponsabilitzant de l'alimentació d'uns models que van en contra de l'autonomia i la sobirania tecnològica.

    Els gegants propietaris d'aquests magatzems plantegen cada dia més i més enfortir els centres i escalar els sils perquè hi càpiguen les propostes, els estats d'ànim, les idees i els comportaments de la "societat civil". Però estem capacitats per pensar en alternatives, de la mateixa manera que s'anunciava que els nostres somnis no cabien en les seves urnes, podem afirmar que els nostres somnis no cabran als seus servidors.


    Cap a una lliure distribució de converses

    Me gustaría poder hacer una crítica constructiva a los que como planet.communia.org, tienen un espacio de enunciación, de conversación y de confección de discurso y conocimiento. Uno de los motivos es poder presentar alternativas al paisaje gris que dibuja la concentración y la capitalización de los vectores por donde fluye la información. Hablaré de infraestructuras comunes, y de silos,una analogía que creo que es más que acertada cuando hablamos de estructuras en sistemas de información que están relacionadas deficientemente con otras estructuras, en las que se impide el intercambio libre de datos.

    Cualquier red está formada por nodos y enlaces entre ellos. Tanto si se eliminan los creadores de contenidos (nodos), como la infraestructura y las tecnologías de comunicación (enlaces) la red deja de existir. En esta entrada no voy a entrar a discutir cómo se regulan o no los enlaces entre creadores de contenidos y consumidores partiendo del conflicto, de eso ya hay mucho escrito ...


    Subscribe to pingbacks Subscribe to pingbacks