comuns

Per qué i com digitalitzar l'entorn rural

Fa una setmana que vam tornar del NEBFest al que ens van convidar des de la companyia maximimalista (societat cooperativa) . Ens van convidar a pensar sobre per què i com digitalitzar l'entorn rural, i sobretot, també va servir per posar cares a les entitats amb les que treballem les problemàtiques socials i econòmiques que porta la despoblació al territori. Estem enormement agraïts, per l'hospitalitat, la vitalitat i l'entusiasme rebut, i pels enllaços creats amb un poble on segur tornarem. 

Quedava pendent el retorn, clarificant una mica i estenent una mica més la proposta de per a què i com digitalitzar lo rural. Aquí va.


Presentació de la sessió models d'economia basats en el coneixement sense dependència de capital

Adjunt es pot descarregar la presentació que vaig fer servir com a guió, per la sessió feta ahir a la CNT de Terrassa, els continguts complets més extensos es poden trobar a una anterior entrada.

Economia financiarització→ necessita mercats
●Temporalitat, subocupació, esclavisme,
pobresa, proletarització, treball a destajo.
●Guerra comercial → porta a la guerra militar.
●Concentració i recentralització.
●Identitarisme.
●Falta model productiu que permeti progrés.
 

 

 


Exposició Diàleg entre noves economies: present i futur. Trobades i diferències. Economia col·laborativa, ESS i procomuns

El següent text és el contingut amb el que he contribuït, a la xerrada "Diàleg entre noves economies: present i futur. Trobades i diferències. Economia col·laborativa, ESS i procomuns" En el marc de la tercera edició de Terrassa Cooperativa organitzada pel servei d'Emprendoria i Economia social de l'Ajuntament de Terrassa. Intentant fer una breu explicació del context i repassant models amb la seva relació amb el coneixement, així com fent proposta per la autosostenibilitat i el futur cooperatiu. L'exposició és un hackeig de diferents fonts, bona part dels crèdits i els mèrits de la teoria són per las indias, també  p2p foundation, també hi ha fragments del confidencial, ctxt, nuevocurso, bbc, c4ss, kevin carson, i tants d'altres gegants sobre els quals podem veure-hi més lluny, gràcies a tots.



Nou Planet, ara més social

Les tàctiques d'interacció comunitàries majoritàries actuals, sovint passen per l'ús dels centres que emmagatzemen la informació, justificant-se en el fet d'augmentar la visibilitat i en el és on hi ha la gent. L'aproximació de la interacció des del punt de vista del markèting, com si internet fos una televisió, ens empobreix, i la limitació dels mitjans que s'utilitzen per comunicar té implícita una interacció isolada i unes restriccions, per no parlar de perills majors o de tràfic de dades. Amb el seu ús ens estem corresponsabilitzant de l'alimentació d'uns models que van en contra de l'autonomia i la sobirania tecnològica.


Cap a una lliure distribució de converses

I would like to make constructive criticism to the ones that like bloggers here in planet.communia.org, have decided to have a space to enunciate, to talk and to create knowledge. One of the reasons is to present alternatives to the gray landscape that comes with concentration and capitalization of vectors where information flows. I will talk about common infrastructure and   silos ,an analogy that I think is so accurate when it comes to structures in information systems that are poorly related to other structures, so they prevent the free exchange of data.

 

Any network consists of nodes and links between them. Whether removed content creators (nodes) as infrastructure and communication technologies (links) network ceases to exist. In this post I will not discuss how to regulate the links between content creators and consumers on the basis of the conflict, there is a lot writtings about this topic...


Subscribe to comuns Subscribe to comuns