Primers passos makers

Acabar el curs amb la suggerent escola
d'estiu tractant com viure bé i deixant les màquines carburant per situar plantejaments de cara al proper curs. 

Ara descans a l'Escala... Passejos amb bici cap a la platja,  excursions pel Montgrí, cervesa a prop del mar, gastar la bateria de l'ebook, dormir, per fi dormir, amb les finestres obertes... 

També ha arribat el moment de començar aquells projectes els quals durant bona part del curs vas pensant que li hauries de destinar cert temps per conèixer, imaginar i experimentar... En definitiva  R+D  real, del que difumina la frontera entre el que has de fer i el que et ve de gust,  el qual ha de guanyar un lloc estable en el dia a dia de Communia. 

De la mateixa manera que mmxals dedicarà bona part del seu estiu a les antenes de Guifi.net(estaria b poder llegir les seves aventures per aquí ;) ), un servidor destinarà temps a fer la màquina que fa temps que m'ocupa els pensaments. De moment estic decidit a fer un clon de la MM2.0 , de la qual he anat recaptant peces (en disciplinat silenci)... Els primers passos es poden veure a la foto. 

A més a més resulta molt divertit començar un projecte així si al mateix temps llegeixes una novel·la que parla sobre compiladors de matèria (La era del diamante de Stephenson).

Ara tinc problemes logístics per poder continuar però seguiré tant aviat com m'arribin les peces que falten. El problema més gran que m'he trobat en el procés de manufactura es diu proteccionisme: Estic pendent que Correos em desbloquegi el paquet, parat per tràmits d'aduana, ja que haig de pagar aranzels. Paradoxalment per poder fer R+D i obtenir parts d'una impressora 3d que no fa ni un mes que ha sortit de la beta haig de pagar aranzels... Per què? els meus veïns no venen el que vull i a més vull oferir recursos als responsables de makerstoolworks i mendelmax, s'ho mereixen. Però no és possible, amb l'Estat hem topat i haig de pagar un 34 % a una oligarquia disfuncional i agobiant que diu que protegeix el teixit productiu de la seva ciutadania. Algú recomana que s'enviï el paquet com a regal, i davant la realitat proteccionista és una possibilitat. Absurd que se'm penalitzi per invertir amb algú com la gent de makerstoolworks, que ofereix free as in freedom la possibilitat de copiar els dissenys, minimitzant escala i maximitzant abast.

Tot i les adversitats seguiré imaginant futurs i espero poder imprimir aviat algun objecte que provingui de Oklahoma, sense intermediaris, ni aduanes.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.