Democràcia

És Internet important per a tu ? Notes de la generation CRISIS.

Fa un temps, a una entrevista per una recerca de la UOC sobre experiències d'economia alternativa em preguntaven si Internet era important per a nosaltres. La meva resposta va ser des d'una òptica de communia, és a dir, Internet com una possibilitat per construir companyies comunitàries basades en el pro-comú.

Repassant les notes de l'entrevista me'n adono que una resposta a la pregunta “És Internet important per tu?” contempla molts aspectes de les vides de la nostra generació, i el que és més important, permet dibuixar escenaris de futur dignes i esperançadors, que van més enllà de communia en el marc d'una economia P2P .

És evident que Internet possibilita la major xarxa distribuïda que ha conegut la humanitat. De la mateixa manera que hem establert un vincle entre la impremta i la revolució burgesa, Internet ha significat un canvi profund en la societat. Un canvi, les conseqüències del qual, encarà estan per determinar, i que tot just acaba de començar. Internet permet connectar generalitzada i horitzontalment els cervells.


La potència ciutadana en xarxa, la tecnopolítica i la democràcia del futur

“No només és indignació, és el desig de canvi i l’alegria d’estar junts”

Diuen que tot comença amb la crisi, però amb això no n’hi ha prou per catalitzar moviments multitudinaris, capaços de convertir la frustració, la desesperació, la indignació o la tristesa en potència col·lectiva, més aviat al contrari. Les crisis per si soles alimenten els feixismes i la guerra entre iguals i incrementen els nivells de desigualtat entre un abstracte i poderós 1% i un creixent i metafòric 99%. Tot i així, poc veureu de tristesa en aquest text sinó més aviat al contrari.


Subscribe to Democràcia Subscribe to Democràcia