Cap a una Terrassa dels comuns -Jornades-

L'estiu passat vàrem llançar una crida per l'aliança dels comuns a la nostra ciutat. L'objectiu d'aquesta crida era el d'obrir el debat sobre la necessitat de començar a construir, des de les ciutats, noves pràctiques d'economia, treball, i bon viure, que aprofitin la oportunitat històrica de la cooperació global en xarxa. 

Amb el coneixement obert, de lliure accés i compartit podem construir estratègies de canvi de la manera com produïm, treballem, i fem ciutat. Unes estratègies que permeten imaginar una economia ètica i sostenible basada en la creació d'una riquesa comuna i cooperativa, a partir de la reciprocitat, el mutualisme, la producció entre iguals i la mobilització d'una societat civil compromesa i informada.

Uns escenaris de futur per la nostra ciutat que passen per la construcció d'una estratègia ciutadana del Bon Viure. Aquesta s'ha de planificar, discutir, construir i conquerir entre tots. És per això que us convidem a participar a aquestes jornades amb el títol: Cap a una Terrassa del comuns.

El dijous  22 de Gener, a les 19:30h al Ateneu Candela:

Debat sobre el paper de les ciutats per cooperar i construir formes de Bon Viure.

Aquest debat també vol plantejar com des de lo públic es coopera amb lo comú, una qüestió central per situar les institucions en aquests processos que s'estan donant a diferents ciutats.

Al debat hi participaran:

- Rubén Martínez de la cooperativa La Hidra i la Fundación de los Comunes

- Mayo Fuster de l'IGOP (UAB) i el projecte P2P-Value

- Grup cooperatiu Las Indias

També aprofitarem aquest dia per llançar una iniciativa de construcció cooperativa d'un mapa de recursos compartits a Terrassa que té com a objectiu localitzar i visualitzar pràctiques i recursos que ja són comuns.

El dijous 5 de Febrer, a les 19:30h al Ateneu Candela:

Volem fer una crida a constituir una aliança dels comuns a la nostra ciutat que reuneixi a treballadors, productors i consumidors per defensar i impulsar-los a Terrassa i plantejar estratègies que permetin avançar cap a una economia del coneixement compartit.

Aquest dia també presentarem un informe previ que recull pràctiques d'altres experiències que poden ser útils pels nostres objectius, així com els resultats del mapa col·laboratiu llançat anteriorment. 

Us hi esperem a tots, per més informació podeu comunicar amb nosaltres al següent enllaç. També també podeu conversar amb nosaltres fent comentaris aquí, o a twitter.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.