A #TecnosLab 14 programem els printbots perquè segueixin una línia i persegueixin la llum!

A l'anterior sessió de #TecnosLab'14 vam construir els printbots fets amb les impressores 3d del factolab.net, i durant els dies que quedaven volíem veure com se li poden donar ordres a un robot basat en Arduino perquè fes el que nosaltres vulguéssim.

Utilitzant els sensors infraroigs tal i com s'explica en aquest manual, vam programar els nostres robots per fer-los seguir una línia negra enganxada al terra amb cinta adhesiva. Per programar-los vam utilitzar la primera versió del Bitbloq (un software web de BQ derivat de blockly que serveix per programar d'una manera senzilla per blocs i de forma similar a l'Scratch).

En la següent sessió varem continuar perfeccionant els segueix línies posant-els-hi leds de colors que s'encenien i s'apagaven en funció de la roda que es movia. També vam afegir-los un timbre que reproduïa una nota diferent cada vegada que un sensor IR detectava la cinta negre. Per acabar la sessió varem programar els robots perquè en comptes de seguir la línia mitjançant els sensors infraroigs, seguissin la llum d'una llanterna mitjançant els sensors de llum.

Vàrem tenir alguns problemes per pujar directament el programa informàtic escrit pels nens i nenes amb el bitbloq (bàsicament problemes de connexió de l'usb amb el driver d'Arduino per a Windows i el plugin del navegador web que utilitza el Bitbloq, només l'ordinador que hi havia amb Ubuntu podia pujar el codi directament), però per sort el Bitbloq mostra el codi generat en llenguatge arduino i el vàrem poder carregar directament a la placa mitjançant la IDE oficial d'Arduino. Malgrat tot vam aconseguir que els robots executessin les nostres ordres i entre tots i totes vam acabar entenent com funciona un programa informàtic.

Add new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

spell "no" (comprovació per evitar s pa m)