covid-19

Patentes i COVID-19

En la emergencia de la neumonía de Wuhan, hemos estado participando desde coronavirusmakers imprimiendo epi , haciendo investigación de proyectos de respiradores en licencias no restrictivas , aportando propuestas tecnológicas accesibles ... en definitiva siguiendo y participando con interés las redes de apoyo mutuo que salían cuando la respuesta sistémica fallaba. Cuando se ofrecía como única salida la concentración y la centralización de poderes para gestionar nuestras vidas.

Esta respuesta del sistema, en la que urge a poner los beneficios por sobre las necesidades elementales de todos cuando nos reclama jugarnos la salud para alimentar un espiral de ganancias, actúa de la misma manera cuando nos encontramos ante la falsa escasez impuesta a través de los monopolios del conocimiento y la ciencia.


Guia sobre les eines online durant el confinament

Lindsay Oliver de la EFF , ha fet un recull sobre les eines que podem utilitzar per treballar, estudiar o simplement comunicar-se. En aquest post les repassem i ampliem l'oferta...

Durant el confinament la tendència és que la gent busqui programari que els permeti la connexió i la productivitat: videoconferència, missatgeria, plataformes de salut, plataformes d'educació, comunicació amb l'administració... Farem un anàlisi pel que fa a la seguretat i la privacitat.


4 punts a tenir en compte sobre l'emergència pel COVID-19 i els drets digitals

El COVID-19 ha impactat molts dels nostres drets digitals, ara més que mai hem de procurar que la tecnologia suporti la llibertat, justícia, i innovació de forma universal. Mentre la societat lluita per protegir la salut pública, hem de tenir cura com les decisions governamentals o privades poden impactar els nostres drets digitals.


Communia es queda a casa (COVID-19)

Arran de la crisi sanitària del COVID-19, per responsabilitat les membres de Communia des del passat dijous 12 de març estem confinades a les nostres cases.

Communia mantindrem l'activitat per garantir els casos urgents de les nostres clientes, proveïdores, aliades i companyes de viatge pel que fa al manteniment dels serveis, atacs i seguretat... També volem estar a disposició per acompanyar en aquests moments de crisi sanitària, social i econòmica i donar suport i assessorament en decisions tècniques sobre com afrontar aquesta situació. Intentarem fer tot allò que estigui a les nostres mans perquè aquesta crisi no recaigui en els treballadors de les empreses i associacions amb les quals anem treballant des de fa temps, i en la mesura del possible, posarem a disposició de les xarxes de solidaritat ciutadana que s'estan autoorganitzant arreu del territori el nostre coneixement i infraestructura.


Subscribe to covid-19 Subscribe to covid-19