Centre Social

Communia com a estratègia P2P

Intervenció de la última sessió del cicle «La producció col·lectiva a Terrassa. Passat, present i futur».sobre Estratègies de producció P2P, en que en nom de communia, vem tractar algunes temàtiques concretes, el vídeo es pot veure a aquesta entrada de blog.


1. Presentació del projecte

Communia en principi, és una empresa dedicada al disseny i desenvolupament de projectes de software lliure.

Estem físicament a l'Ateneu Candela, el qual alberga altres experiències de cooperació.


Conceptes Anaya i Cof per Ateneu i Factolab

Després del repàs històric i de context que s'ha pogut dur a terme en les precedents sessions, avancem... I avancem cap al present futurible, construint-lo.

Aquesta setmana engeguem màquines per aterrar alguns dels conceptes que veiem imprescindibles si volem fer possible que sorgeixin a la nostra ciutat projectes, empreses i laboratoris, que convisquin amb el procomú i el desenvolupin sense temors.


La idea que tenim per engegar és començar a pensar i experimentar de forma àgil el creuament entre diferents àmbits que creiem importants: aprenentatge, emprenedoria, laboratori i espai de trobada.


Laboratoris emergents lligats a centres socials?

El contexto no acompaña mucho para innovar al margen de la economía sumergida y se hace difícil poder imaginar espacios de emancipación enmarcados en dispositivos como los centros sociales. Pero la decadencia que implanta la manera como están funcionando los mercados y sus organismos (estados, y diferentes gobiernos), no puede ser un impedimento para imaginar espacios de participación, igualdad, democracia y libertad, que puedan ofrecer retribución y renta. Una de las principales razones de porque no puede ser un obstáculo es que es lo único que tenemos y lo único que tendremos cuando la espiral de la crisis del capital nos convierta en prescindibles y insalvables. Más allá de la auto organización de comunidades cooperativas tenemos la espera de que se implante una renta básica, y la coyuntura nos enseña que los gobernantes orientan sus actuaciones y legislaciones en la dirección opuesta.


Subscribe to Centre Social Subscribe to Centre Social