FLOSS

Launching Tiny news (ttrss aggregator client)

Despite industry tends to bury rss or atom, feeds as blogs are not dead. Something similar can be found with podcasts; when industry and its inertia force centralization and provide dedicated and proprietary protocols. But is difficult to kill the free federation of media content. So now they step back and industry is providing a lot of (cloud based) podcast clients, to make catalogues grow and start another round of attacks.

But blogs everywhere providing their own feeds enriches the minds, opinions and conversations. So you can create your own newspaper everyday. My motivations are well explained in original launching post.


Qtcreator o Kdevelop en lugar de IDE Arduino

Sin querer menospreciar el trabajo hecho por los desarrolladores de la IDE de Arduino, ha llegado a un punto en que aprecio cierta ayuda(por ejemplo resaltado de sintaxis, autocompletar, monitoraje del puerto serie por otros programas...) cuando edito o construyo un proyecto de arduino o esp8266.
Después de pasar por platformio, geany, e instalar otras IDE's (no hay muchas), he decidido ir a lo que más uso: vim, qtcreator o kate (kdevelop),  y ver que formas tengo para poder editar proyectos de arduino.

La forma más estable y que puede aumentar la productividad es vía GNU-Make, gracias al proyecto Arduino-Makefile podemos subir programas a placas arduino.

Clonamos el repositorio en la carpeta de ficheros de arduino:

cd /usr/share/arduino/

git clone git@github.com:sudar/Arduino-Makefile.git

Para usarlo debemos definir algunas variables de entorno, las podemos poner en ~.bashrc o escribir un ejecutable en /usr/local/bin/arduino.mk-env que llamaremos cuando queramos definir las variables.


Launching Tiny tiny rss and Pocket client for Plasma 5

Managing the sources you are informed of will determine the "press" you are going to read in your daily life, which sections and topics, which authors, columnists ... will ultimately shape you as editor of yourself. To maintain autonomy, and not depend on third parties and the economic viability of news providers, often linked to advertising, there is some software that can help us.


Communia com a estratègia P2P

Intervenció de la última sessió del cicle «La producció col·lectiva a Terrassa. Passat, present i futur».sobre Estratègies de producció P2P, en que en nom de communia, vem tractar algunes temàtiques concretes, el vídeo es pot veure a aquesta entrada de blog.


1. Presentació del projecte

Communia en principi, és una empresa dedicada al disseny i desenvolupament de projectes de software lliure.

Estem físicament a l'Ateneu Candela, el qual alberga altres experiències de cooperació.


Entrevista a communia sobre Factolab

L'Ariadna Cortés ens va entrevistar per tal que expliquéssim què intentem amb factolab, la reproduïm a continuació afegint alguns links :

 

La cooperativa terrassenca Communia ha construït una impressora 3D, una eina clau per avançar cap a un model productiu P2P.La màquina estarà a l’abast de qui vulgui experimentar-hi col·lectivament en unes trobades setmanals que organitzaran a través del projecte FactoLab.


Google reader mort, RSS viu

Google no troba sentit a seguir actuant com a centre de continguts externs en format rss, un moment crucial per veure si el públic que l'usava actuarà com s'espera que ha d'actuar. Segons el director de Notícies de google Richard Gringras, la “cultura" en com es consumeix informació ha canviat i s'acosta al consum constant:

As a culture we have moved into a realm where the consumption of news is a near-constant process. Users with smartphones and tablets are consuming news in bits and bites throughout the course of the day – replacing the old standard behaviors of news consumption over breakfast along with a leisurely read at the end of the day"

Tècnicament, no s'acaba d'entendre la relació i sembla que el director parli més aviat de diaris i no de feeds de blogs ja que la subscripció a 150 llocs poden generar un flux constant de converses per llegir i a on interactuar. El protocol no és el problema, ja que admetria de sobres el trànsit de notícies i converses, de fet ja ho fa però de forma distribuïda, no com li agrada al sector financer.


Serveis tècnics i altres tallafocs democràtics

Recordo fa anys quan vaig entrar a treballar a una feina basura, vaig haver d'anar a una formació prèvia, on ensenyaven com s'havia de tractar el client, i una de les coses que em van dir és que el client no tenia la raó, la raó la tenia el llibret de conducta i tracte al client del treballador de xxxx .
Així doncs aquest axioma categòric no s'allunyava gaire del “el client sempre té la raó”: amb ambdues pots obtenir la raó sense que facis tu mateix el judici.

Fa un mes que vaig tenir problemes un telèfon samsung, el fet és que el vaig portar a reparar i va tornar exactament com el vaig deixar: espatllat; vaig haver d'esperar 15 dies perquè féssin exactament el que jo ja havia fet (reinstalar firmware).


Futurs fabricats a casa

Recentment a Communia estem donant-li voltes al model productiu, el pes de la producció distribuïda ha guanyat un lloc central al nostre discurs. Amb les preparacions de les ponències a l'Equador, a la UOC, i al centre social que habitem(Ateneu candela), ens hem donat temps per llegir, estudiar i entendre textos (tenir Synusia al costat també ho posa fàcil). També estem identificant quins són els béns comuns dels que participem, quins són dels que ens aprofitem, quins són els que manquen per facilitar l'autonomia en els altres règims de propietat. El model de cooperació de communia es va dibuixant amb l'objectiu de poder quadrar amb les nostres dinàmiques laborals la cadena extracció-hackeig-retorn.


Subscribe to FLOSS Subscribe to FLOSS